helitrg

Picture 15 of 15

Dagarna går verkligen fort härnere. Vanligtvis är vi några stycken som börjar dagen med morgonfys, marschträning eller löpning och styrketräning.

Efter dusch är det frukost med utsikt mot bergen.  Därefter är det dags för att träffa våra Afghanska kollegor.

Just nu har vi genomfört ett projekt med att utbilda dem i positionsangivning på karta, något som alltid är viktigt att kunna när du tjänstgör I en armé.

Intresset och engagemanget var det inget fel på. Alla ville verkligen vara med och göra sitt bästa.

Projektet leds av en svensk mentor, med stöd av norska och finska mentorer, tillsammans med tolkar. Det bästa av allt är att resultatet blev over förväntan!

De frågade när nästa tillfälle att träna kommer.

När vi får besök, brukar vi på kvällen bjuda på lokalt tillagad Afghansk mat. Grillad på plats, med färska och naturliga råvaror utan färgämne och kemiska tillsatser, kan det bli bättre?

För de som känner för det (det gör många) avslutas kvällen med ett träningspass och bastu. Gissa om man sover gott efter det!

Vissa saker på campen görs med stöd av lokala hantverkare, annars svarar vi själv för städning, småreparationer och underhåll.  Detta innebär också att var och en tvättar sin egen tvätt, städar sitt eget boutrymme, våra gemensamma utrymme m.m.  Till detta kommer underhåll och vård av våra fordon och övrig matriell.

Nog har vi att göra! Vilket också gör att tiden flyger iväg!