Vinterskäggens tid är förbi, nu åberopas mustaschen och trenden går i stilig afghansk myndighetspersonstil.  På vårens första riktiga soldag, efter en lång och humörnedsättande regnperiod i den afghanska vintern, sattes en mustaschpatrull upp av SL.

Humöret på soldater och officerare, nere i Sar-e Pul, var på topp efter en förmiddags sollapande. Det var dock inte bara solens förtjänst att känslorna åkte bergochdalbana i soldatmannen. Dagens utmaning för flertalet av SL:s soldater var den stundande marschen till den lokala barberaren för att genomföra ordern mustaschifiering.

Hockeyspelarnas slutspelsskägg har inget att komma med jämfört med några av de pampiga praktskägg som stolt kan uppvisas i leden på tredje kompaniet. Dessa har varit en skyddande vän under den afghanska vintern och följ med överallt som en trogen hund dessvärre kan det ju även bli lite för mycket av det goda och när flertalet av soldatmännen upptäcker att de i motsats till hamstern kan lagra mat i ansiktsbeklädnaden så började måttet bli rågat om inte överfullt. Men nu i och med vårens intåg så är det äntligen dags att skulptera fram den underliggande huden och för oss övriga att få överraskning på överraskning när håret föll eftersom bilden av hur soldaterna i fråga såg ut på Livgardet är ett minne blott.

Dessvärre har vi ju även på kompaniet soldater som inte har verkställt detta vårtecken utan envisas med att fortsätta följa i vinterns kyliga steg. Om vintermannen skulle återkomma till Sar-e Pul vet vi ju alla varför eftersom rätt kontribution till våren ej har getts och således inte har blidkas till rätt grad. Därför vill vi på tredje kompaniet att ni där hemma ska vara stödjande i detta projekt så att vädergudarna blir nöjda och våren kan träda in i all sin prakt.

//Sergeant Therese