Nu är det bara en dryg månad kvar tills vi på NSE:t har avklarat vår mission.
Vi roterar hem i början av maj och då kommer ett nytt NSE hit för att ta över efter oss.

Det har varit en lång resa som för vissa började på försommaren förra året och för andra i höstas när vi ryckte in på Livgardet.

bild-1-small bild-2-small

För vissa har detta varit en helt ny erfarenhet medan andra har gjort sin tredje, fjärde eller sjunde mission. Vi har lagat fordon av alla olika slag, packat paletter, lastat flygplan, räknat ammunition, väglett leave-resenärer, delat ut post m.m.

Det har varit en väldigt rolig och händelserik tid här i Afghanistan, men det har även varit tufft emellanåt att leva och arbeta tillsammans under de speciella förhållanden som råder här. Vi har haft våra små tältkupor som vi har kunnat dra oss tillbaka i. Även om det bara är en tunn tältduk som skiljer oss från grannen så har möjligheten till lite privatliv betytt mycket.

Vissa av oss har haft möjligheten att besöka våra olika PO:n i Sar-E-Pul, Sheberghan och Aybakh inom det svenska PRT:t, och vissa har även besökt det norska PRT:t i Meymaneh och våra svenska enheter i Kabul.

Vi har även varit på skjutbanan på Camp Mike Spann och skjutit, vi har gått patruller och vi har suttit i vakttorn.

bild-3-small bild-4-small bild-5-small bild-6-small

Dagarna har gått fort för oss här nere även om det inte har känts så för våra anhöriga där hemma. Men det är inte långt kvar tills vi kommer hem nu och jag tror att de flesta kan hålla med mig om att det ska bli skönt att komma hem och träffa sina anhöriga och bara få göra inget i några veckor. Det ska även bli skönt att slippa gå 100 meter utomhus varje gång man måste gå upp mitt i natten för att ”gubbkissa”. Men vad vet jag om det…

Det har varit en spännande tid med många utmaningar, såväl yrkesmässigt som personlighetsmässigt. Vissa av oss har fått mersmak av ”missionslivet” och kommer säkert att återvända medan andra åker hem för att anta nya utmaningar hemma i Sverige.

/Karin

Dep Paymaster, NSE