Barnen på Shibirghans barnhem blir alltid lika glada när RL dyker upp. Vi är förmodligen ett lite spännande inslag i deras vardag, och denna gång är inget undantag.

Efter att vi delat ut ett paket med pennor och skrivböcker till varje barn så var det dags för fotbollsmatch.
Majoren Ahl satte upp några enkla regler så som att inga händer var tillåtna, men glömde visst att begränsa antalet spelare i varje lag. Det ledde till att RL ställde upp med sex spelare medan pojkarna på barnhemmet hade ett lag med runt tjugo ivriga grabbar!

bokutdelning-small
Kapten Daniel är med och delar ut paket som innehåller två skrivböcker och två pennor att ha till undervisningen.

Planen var inte riktigt vad spelarna i det svenska laget var vana vid med alla sina hålor, ojämnheter och hinder (läs volleybollnät!) mitt i planen. RL kämpade på tappert, men vad hjälper det när varje spelare har en hög med fyra till fem grabbar runt sig?
Barnhemmets pojkar avgick med tillslut med segern med 3-1 ivrigt påhejade av flickorna och barnhemmets personal.

Efter matchen bjöds det på kryddad och sockrad varm mjölk, kanske inte det en törstig fotbollsspelare helst dricker, men gott var det trots allt.

matchen-small
RL i numerärt underläge över tiden.

Barnen är som alltid nyfikna och skojar gärna med oss, och även om vi inte pratar samma språk går det ganska bra att kommunicera ändå.

samtal-small
Man måste inte tala samma språk för att förstå varandra.

Under tiden vi drack mjölk kom det in några fler barn som varit iväg och fått nya skor. En av flickorna hade ljuvliga ljusblå ögon och gjorde sig väldigt bra på kort. På frågan vad tjejerna tycker om att göra svarade de att de gärna hoppar hopprep, men just nu så används deras hopprep som den tvättlina det egentligen är. Till nästa gång vore det roligt att ta med ett riktigt hopprep till flickorna.

bl%c3%a5-%c3%b6gon-small
Hennes ljusa ögon är en spännande kontrast till det mörka håret.
flickor-small  
Nästa gång kanske RL får hoppa hopprep med flickorna istället.

Innan vi lämnade barnhemmet för den här gången ställde alla upp för en fin gruppbild, och efter det var det dags att säga hejdå.
Det gjordes på ett lite speciellt men uppskattat sätt.

gruppfoto-small
Alla glada spelare på en och samma bild.

avslutning-small
En handklapp i flygande fläng fick avsluta vårt besök på barnhemmet.

Så var det slut på besöket för den här gången, men vi återkommer, barnhemmet är trots allt en av de roligare platserna att besöka.
Man kommer därifrån med värme i hjärtat och hopp om att barnen en dag ska få vara med och påverka sitt vackra land mot en ljusare framtid.