I Afghanistan måste alla hjälpas åt för att nå de gemensamma målen. Utrikesdepartementet begärde, via högkvarteret, stöd med transport av UNAMA:s (United Nations Assistance Mission in Afghanistan) medarbetaren som dödades förra fredagen i attacken mot FN-kontoret.

sam_0623-small

Präst, militärpolis och NSE ur FS20 arrangerade förberedelserna som krävdes för transporten av kistan.
I tisdags åkte FS 20:s präst ner till Kabul för att ta emot kvarlevorna inför transporten mot Sverige via Mazar-e-Sharif.
– Det känns gott att alla hjälper till för att Joakim Dungel ska få komma hem till sina anhöriga, säger fältprästen Daniel Breimert.
– Utrikesdepartementet och chefen för den civila representationen har haft ett gott samarbetat med soldater och officerare. I arbetet har det inte spelat någon roll vem som är civil och vem som är militär; alla har dragit sitt strå till stacken, säger Provost Marshall kapten Philip Scheynius

Under morgonen den 6 april fördes Joakims kvarlevor upp på ett  norskt flygplan. Tillsammans med den döde norska kollegoan fördes de hem till Skandinavien. Med på planet fanns Deputy Director för UNAMA Human Rights Unit, James Rodehaver som följe av kvarlevorna.

Text: Mikael Wallentin Åström
Foto: Philip Scheynius