Även i Afghanistan firar vi påsk! Det känns på något sätt extra viktigt att hålla på traditionerna när man är så långt hemifrån. De få träden/buskarna som finns har pyntats med färgglada fjädrar. På påskafton bjöds vi på grillat lamm med rödvins/vitlökssås av de fantastiska kockarna i köket. Jag som normalt sätt inte äter lamm tycker att kockarna gör fantastiskt goda lamfiléer här och i lördags var det inget undantag.

Under dagen målades 80 st ägg av soldater ur olika enheter som sedan pyntade matsalen. På påskdagen findukades det i matsalen med röd duk och en massa färgglada fjädrar, ägg och ljus. På kvällen fick vi den efterlängtade påskbuffén som inte gick av för hackor! Ägg, räkor, olika sorters sill, Janssons frestelse, lax i olika former, köttbullar, kycklingklubbor mm. I VIP-rummet hade det även dukats upp ett gigantiskt buffébord med tårta, cupcakes och en massa godis. Tror inte att någon gick hungrig ifrån matsalen. Dagen avslutades i matsalen med 3:e avsnittet ur dokumentären Krig för Fred.

/Denise