Tävlingen innefattade samtliga soldater ur FS20 och tävlingarna har bedrivits på olika eneheter vid olika tillfällen under två veckors tid. Alla deltagande vann en T-shirt med FS20 tryck på. Deltagarna fick också lämna ett frivilligt bidrag på en dollar som går till humanitär verksamhet här i Mazar-eSharif, inriktat mot fängslade ungdomar.

Under påskdagen arrangerades det 2 st lopp på Camp Northern Lights à 5 km, dvs 5 varv runt campen, i valfri stil. Starten gick vid 09.30 och igen klockan 16.00. Dessa tider ansågs rimliga när detta arrangemang planerades för 6 veckor sedan och vädret var en aning kyligare än nu. Vem hade kunnat ana att det skulle bli så pass varmt som det faktiskt har varit här de senaste veckorna!? Temperaturen blev under tävlingsdagen uppmätt till +38 grader i skuggan och +62 grader i solen. Och redan 9.30 hade 30-strecket passerats.

Dock hade vi en tapper skara som tog sig runt den ångande asfaltsbanan i solgasset både på förmiddagen och eftermiddagen. Snabbaste tid  hade Anette, Stexkexet på PL som sprang på förmiddagen med en imponerande tid på 21.40. Först in i mål på eftermiddagen var Per Eriksson PL som sprang in på ca 22.30-23 minuter. Både Anette och Per kommer att få varsett välförtjänt extrapris för en mycket inponerande insats i den plågsamma värmen!

/Denise