Andra skyttekompaniet har nu kommit på plats på PO:t  (Provinsional Office) i Shibirghan sedan några dagar tillbaka. Det har varit hektiska dagar med att hinna lära sig sitt jobb från sin företrädare.

Kn Kristian ställer in sambandet inför en transport.

Det som genomförts under överlämningen är ”Short Range Patrols” (Korta patruller i närområdet för att skapa sig en omvärldsuppfattning), besök av ”nyckelpersoner” i Shibirghan som vi samarbetar med dagligen samt rutintjänst.

Leif från FS19 tackar för gott samarbete och överlämnar presenter från Sverige.

Till den formella ceremonin var många lokala samarbetspartners inbjudna, ceremonin genomfördes på PO:t i vackert kvällsljus. FS19:s personal har gjort ett bra jobb och deras överlämning lämnar inte mycket kvar att önska, proffsigt.

FS19+FS20 och lokala samarbetspartners.

Kn Daniel håller standaret.

En stolt Mj Ulf har tagit över chefsrollen för vårt PO.

Bygget av Camp Monitor är något som vi följer med spänning, alla här ser fram emot att få komma på plats och flytta in på den nya campen när den är klar. Vi kommer att få det jättebra när vi kommer på plats där, men än så länge får vi vara nöjda med PO:t, vilket också har sin charm.

Traditionsmässigt såhär inför julen bjöds det på Luciatåg den 13:e. Tre tappra hjältar framförde klassiska sånger och kockarna bjöd på lussebullar med glögg. Det blev en trevlig stund och ett skönt avbrott innan arbetet fortsatte.

Luciabesök

Nu när de sista delarna ur FS19 lämnat Shibirghan har FS20 övertagit ledningen helt på alla nivåer.

Avskedskommittén

Text & Foto:
/Ola Olsson,  PO Shibirghan