För några dagar sen kom julkänslan smygandes till CNL. Mörkret och kylan infinner sig även här, åtminstone på kvällarna och tidiga morgnar. På dagarna håller sig nog temperaturen kring 15grader. Under kvällarna hördes flitigt tränande av kören, vilket resulterade i ett luciatåg med alla ingredienser så som lucia, tärnor, stjärngosse, tomte och pepparkaka.

Luciatåg på Camp Northern Lights

På tal om pepparkakor, så anordnades det pepparkaksbak vilket var en trevlig och sammansvetsande aktivitet. Militärer, civila, officerare och soldater, alla från olika enheter och länder hjälptes åt med att kavla, forma och självklart äta deg i matsalen under dagarna två. Den obligatoriska julmusiken fanns med och det var en riktigt mysig aktivitet.

Pepparkaksbak

Paket är ju också något som hör julen till, och jag tror att posten här har haft en hel del bråda dagar med att få hem alla paket till Sverige. Det har ju även kommit en hel del paket hit till oss, och det märks att Ni, nära och kära, verkligen tänker på oss här långt bort i stan. Att få en julstrumpa, lite glitter, juleljus och andra dekorationer har verkligen bidragit till julstämningen här. Om man tittar runt bland bostadsbarackerna hittar man dessa fina tankar lite varstans. Helt plötsligt är ni inte lika långt bort.

Ytterligare en stämningshöjare var att se att det lyckats komma ner en julgran. Att gå förbi den och helt plötsligt känna den härliga doften av gran istället för damm och bränt var åtminstone för mig något som fick mungiporna att peka uppåt. Det är kul att kunna hålla lite traditioner vid liv även i detta väldigt annorlunda sammanhang. Känslan finns här var så säkra och det verkar som om det blir en bra jul även om det bara är tanken som är hos våra anhöriga.

/Anna